Bultjes achter op tong en keelpijn

Datum van publicatie: 05.06.2021

Ook interessant. Stemklachten Heeft u last van heesheid, een onvaste stem of keelpijn bij het praten? Lees de uitgebreide patiëntenfolder.

Om uw klachten goed in kaart te brengen, vult u van tevoren alvast een vragenlijst in. Verder zal hij vragen of je rookt en of er andere ziektesymptomen zijn die op een onderliggende ziekte kunnen wijzen. Over het algemeen doet deze aandoening geen pijn, maar de tong kan wel gevoelig zijn. Een harige tong is meestal niet pijnlijk hoewel sommige mensen klagen over branderigheid, een slechte adem of tintelingen.

In de loop der jaren neemt hun gevoeligheid wat af.

Van een warme omgeving naar een koude omgeving. Is dat vitamine tekort. Tongaandoeningen zijn vaak te herkennen aan veranderingen in de textuur en kleur van het tongoppervlak.

Gerelateerde richtlijnen Droge mond Caris en andere tandaandoeningen Mondslijmvliesontsteking bij kinderen Bultjes achter op tong en keelpijn van de mondholte Lichen planus van het mondslijmvlies Vond je dit artikel nuttig.

In Voorburg wordt een keer per maand een hoestspreekuur gehouden. Dit is ten dele waar.

Ze kunnen ook geel zijn in plaats van wit. Met vriendelijke groet Koorddanser.
 • Een aantal weken had ik zekere gevoel dat ik een haar achter op mijn tong voelde. Verder zal hij vragen of je rookt en of er andere ziektesymptomen zijn die op een onderliggende ziekte kunnen wijzen.
 • In tegenstelling tot wat vaak gezegd wordt bestaan er geen verschillende smaakgebieden op onze tong. Net als niezen, gapen en hikken gebeurt het in een reflex.

Bij een tong met een aantal rode plekken begrensd door een witte rand, spreekt men van een landkaarttong. Er zijn drie soorten griepvirussen: influenza A, B en C. Dit kan eenvoudig worden verholpen door een schimmeldodend middel.

Als je een tekort hebt, kunnen ijzer- en vitaminesupplementen helpen. Een op 2 personen met een kunstgebit heeft last van mondontstekingen. Ook interessant.

 • Helaas kun je een virus niet bestrijden met een antibioticum.
 • Wordt ook weinig tot geen studie naar gedaan. Alle reden om je tong eens goed te bestuderen.

Symptomen zijn bekend. Chronisch snurken doe je met je mond of keel. Roken en een rokerige omgeving kunnen je keel eveneens belasten en irritatie veroorzaken. Bij iedere vorm van tuberculose ontstaan er knobbeltjes ergens op of i het lichaam. Zo'n verstoord slijtagepatroon komt meestal door de neerslag van pigmenten uit bijvoorbeeld tabakkoffie en thee of medicijnen antibiotica in combinatie met een verminderde mondhygine.

Brokgevoel in de keel

De kleur verandert en op een gegeven moment is het net of er haren op de tong zitten, door vergroting van de papillen. Meestal duurt het 5 tot 10 dagen voor een verbrande tong hersteld is. Gerelateerde artikelen Tongbultjes: Oorzaken van bultjes op de tong Op de tong bevinden zich smaakpapillen waarmee mensen kunnen proeven.

Ziekte van Paget aan de tepel: symptomen en behandeling Ziekte van Paget aan de tepel is een zeldzame vorm van borstkanker. De tong bestaat vooral uit spieren. Zoals gemeld loop ikzelf hier nu 6 jaar mee. Deze rode puntjes kunnen felrood of donkerrood zijn.

Symptomen van de ziekte van Paget aan de tepel zijn…. Bij een verbrande tong ontstaan er ook bultjes of blaartjes op de tong, bultjes achter op tong en keelpijn.

Nieuwsbrief

Deze zenuwuiteinden zijn verantwoordelijk voor het waarnemen van druk. Je kan bij hem langs gaan maar hij kan er niets aan doen.

X Nieuwsbrief Neem hier een gratis abonnement op onze nieuwsbrief. Tongkanker Kanker van de tong ontstaat vaak als gevolg van tabaksgebruik en alcoholgebruik.

 • Leave a Reply Reactie annuleren Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.
 • Dit kan ook ontstaan wanneer u langdurig zacht voedsel eet.
 • Op het speciale zangerspreekuur ziet een multidisciplinair team, internationale en nationale zangers, musicalsterren, radio- en televisieprestatoren, acteurs en cabaratiers.
 • Zo'n verstoord slijtagepatroon komt meestal door de neerslag van pigmenten uit bijvoorbeeld tabak , koffie en thee of medicijnen antibiotica in combinatie met een verminderde mondhygiëne.

Vraag je huisarts naar een snelle streptokokkentest. Deze bacterin kunnen zich langzaam ophopen en zorgen voor een witte aanslag op je tong.

We spreken van een harige tong of haartong lingua villosa wanneer er een soort 'begroeiing' beslag op de tong zit. Een droge mond is te bultjes achter op tong en keelpijn aan te weinig speeksel. Dit kan ook ontstaan wanneer u langdurig zacht voedsel eet. Bij hele hardnekkige klachten wordt er soms een hoornoplossend middel voor op de tong voorgeschreven. Te weinig patinten om dat commercieel interessant te behandelen.

Harige, verkleurde tong

Sommige mensen vergelijken deze laag met het uiterlijk van een aardbei? Van alle vormen van kanker binnen het hoofd en halsgebied komt kanker van de tong het vaakst voor. Zoek Patiëntenrichtlijnen.

Zoek Patintenrichtlijnen. Het is wel ongevaarlijk. Wat is het. Dat betekent echter niet dat het geen streptokokkeninfectie kan zijn, bultjes achter op tong keelontsteking.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Reijer:

  Geef een reactie Reactie annuleren U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen. Keelpijn kan duiden op een amandelontsteking.

  Antwoord
 2. Evalien:

  De klachten ontstaan meestal heel plotseling door een bacteriële infectie of een virus.

  Antwoord
 3. Abbygail:

  Sjra Puts says:. Vooral kinderen hebben er vaak last van.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *