Raspberry pi spotify player touchscreen

Datum van publicatie: 05.06.2021

Aanvankelijk dacht ik dat je ook nog een Spotify app developer key nodig had om het werkend te krijgen. Ga vervolgens naar de nieuwe directory LCD-show-master en voer het commando sudo.

Met dit project heb je meer mogelijkheden dan met een kant-en-klare oplossing en het is ook nog leuk en leerzaam om zelf te maken. Voor de functie als wekkerradio heb je genoeg aan een paar simpele pc-boxjes — het slechte geluid van de hoofd­telefoonuitgang van de Pi zal daarmee niet opvallen.

Zo hoe zetten we dit in elkaar? Schrijf je in voor de nieuwsbrief:. Ja, ik ontvang graag:.

Dit vergt wat extra werk? Die je hier  kan aanvragen. De software voor de wekkerradio bestaat uit twee delen. Ik ga hier zeker een oogje op houden. Wat dat betreft blijf Volumio met de gratis plugin van Balbuze nog steeds de goedkopere oplossing.

Na opnieuw opstarten van de JiveLite gebruikersinterface, of een reboot van heel het system, heb je een layout die mooi past op het scherm. Allereerst moet je  xinput-calibrator installeren.

MusicPlayer Touch

De inhoud daarvan kun je via de webinter­face van Mopidy bewerken. Jammer genoeg gaan veel laptops in een slaapmodus als je het scherm dicht doet en dan stopt je muziek. Toen heb ik ook aangestipt that concurrende OS Max2play, niet geintereseerd leek in deze functionaliteit, terwijl er wel degelijk animo voor was onder hun gebruikers, afgaande op de verzoeken op hun gebruikersforum.

Bovendien heb je er alleen een usb-poort voor nodig. Zoals al gezegd er is nog werk aan de stabliteit. De grafische gebruikers-interface LXDE kwam niet meer te voorschijnen toen ik Rpi met de nieuwe instellingen opnieuw opstartte.

Zo heb ik zelf in de Logitech Squeezebox Duet aangeschaft.

Zoals daar zijn de Fon Gramofon en de Rocki. De aanpassing zijn in vette letters aangegeven? Ondertussen heeft Volumio, Max2play op dit punt mooi ingehaald d. Dan worden alle Python-modules in de voor de touchinterface verantwoordelijke virtual environment geplaatst. Ik ga hier zeker een oogje op houden.

Inhoudsopgave

Blijf op de hoogte van de nieuwste informatie en tips! Lees ook Android veiliger maken: bepaal welke apps internet op mogen Je kunt Android veiliger maken door zelf te kiezen welke apps internet op mogen. Met onze Pi-wekkerradio kun je podcasts, radiostreams of muziek van streamingdiensten en natuurlijk je eigen muziekbibliotheek horen bij het wakker worden.

Je kan dit bedienen via een telefoon app zoals Squeezer op android of via een web-interface op je laptop of PC. Bovendien heb je er alleen een usb-poort voor nodig. Ik heb het ook al gehad over het feit dat ik een Spotify gebruiker ben en erg weg ben van de Spotify Connect en de mogelijkheden die het bied om speakers in verschillende ruimte aan te sturen, raspberry pi spotify player touchscreen, zoals we dat van bijvoorbeeld Sonos kennen. Scrol met de raspberry pi spotify player touchscreen naar beneden en kies ben ik gelukkig in mijn relatie test de spatiebalk de instelling voor je land uit.

Voor een indruk hoe dit apparaat eruit ziet en werkt kan ik je aanraden om even mijn youtube filmpje hier beneden te bekijken.

Scherm voor Pi

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:. Deze zijn echter toegespits op de kleinere touchscreens en vergde enige aanpassing om het op de × resolutie van mijn touchscreen tot hun recht te laten komen. Ik heb zelf gebruik gemaakt van kneedgum om het bord en the GPIO header stabiel op tafel te kunnen leggen voor het soldeerwerk.

Allereerst moet je het scherm aan de Rpi koppelen, maar ook een muis en toetsenbord om wat zaken te kunnen instellen.

  • We gebruiken hier Iris, omdat dat erg overzichtelijk en mooi is.
  • Pak het vervolgens met unzip uit in de home-directory van pi.
  • Bestel nu.
  • Toen kwam ik de Squeezebox Duet tegen en heb ik de touchscreen PC combinatie daarmee vervangen.

Ik ben van plan om op korte termijn de Spotify Connect plug-in voor Volumio volspotconnect op mijn Pi zero te camping de maashorst, zodat de pc de partitietabel opnieuw inleest. Geef een reactie Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd! Een klein ding is nog niet helemaal zoals ik wil en dat is dat de muis aanwijzer op het scherm zichtbaar is.

Daarom laadt hij op de wektijd de playlist Alarm en speelt af wat daarin staat. Dat is een muziekspeler die je via het netwerk kunt bedienen raspberry pi spotify player touchscreen met plug-ins kunt uitbreiden.

Daarna werp je de kaart uit en steek je hem meteen weer terug, waar nu Max2play nog op draait. We beginnen met:. De Gramofon vind ik erg intrigerend omdat deze van dezelfde Quallcomm Allplay technologie gebruik maakt, die zou moeten zorgen dat de Medion P speaker Spotify connect zou moeten ondersteunen. Kijk in de netwerklijst van je router welk ip-adres die aan je Raspberry Pi heeft gegeven, raspberry pi spotify player touchscreen.

De aanpassing zijn in vette letters aangegeven. Tik op het scherm om het knipperen en de muziek te stoppen. Maar de op een iPod lijkende Duet controller, van meer dan zeven jaar oud, begon problemen te krijgen met opladen.

Vind je de achtergrondafbeelding niet mooi, dan kun je het bestand wallpaper.

Voor het starten van de interface zorgt het bestand run. Een Video met uitleg en demonstratie van de functionaliteit vind je hieronder. Activeer dat zodat alle volgende stappen daarbinnen verlopen:.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 1

  1. Crissy:

    Bij onze bestelling zat helaas geen handleiding.

    Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *